Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×

Welkom

Passend toewijzen per 1 januari 2016


6 november 2015 - Met ingang van 1 juli 2015 is de nieuwe Woningwet in werking getreden. Bent u op zoek naar een sociale huurwoning? Dan heeft deze nieuwe wet mogelijk ook gevolgen voor u.
 
Vanaf 1 januari 2016 gelden er nieuwe eisen voor woningtoewijzing. Met Passend toewijzen wil de overheid voorkomen dat huishoudens met een inkomen tot en met de huurtoeslaggrens in duurdere sociale huurwoningen terecht komen en daardoor in de problemen komen met betalingen. 
 
Inkomen onder de huurtoeslaggrens?
Heeft u mogelijk recht op huurtoeslag, dan kunt u niet meer  op alle woningen reageren. In de woningadvertenties staan de inkomenseisen die voor de woning gelden. 
 
Inkomen boven de huurtoeslaggrens?
Is uw inkomen boven de huurtoeslaggrens, maar lager dan €34.911, dan kunt u reageren op het gehele aanbod van de corporaties. Let op, dit kan in 2016 nog gaan veranderen.

In deze tabel ziet u voor uw eigen situatie op welke woningen u straks nog wel (groene vakken) of niet meer (rode vakken) kunt reageren. 

 
Aantal personen = het aantal personen inclusief inwonende kinderen
Inkomen = verzamelinkomen van het huishouden (inkomen van inwonende kinderen telt niet mee) Huur = Netto huurprijs

Uitleg ?

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.