Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×

Welkom

Maak uw profiel volledig met uw inkomensdocumenten

21 november 2017


Vanaf vandaag is het mogelijk om uw inkomensdocumenten toe te voegen aan uw inschrijfgegevens. Als u inlogt ziet u daarom onder Mijn pagina een nieuw kopje Mijn documenten. Het gaat om het document dat u heeft gebruikt bij het bepalen en invullen van uw inkomensgegevens bij WoningNet.
Dit is altijd de meeste recente inkomensverklaring of de definitieve of voorlopige aanslag Inkomstenbelasting van de Belastingdienst.

Waarom is uw inkomensdocument nodig?

Bij de toewijzing van een woning controleert de corporatie uw inkomen. Dat is nodig omdat het wettelijk vereist is dat de woning bij uw gezamenlijke inkomen past. Bij de controle moet u daarom bewijzen inleveren dat uw opgegeven inkomen klopt. Om dit proces makkelijker te maken, kunt u vanaf nu de bewijsstukken ook alvast toevoegen bij uw gegevens. Zo kan de corporatie eerder zien of u daadwerkelijk kans maakt op de woning. Bij toewijzing voert de corporatie nog een definitieve controle uit als u alle documenten bij hen heeft ingeleverd.

Wat gebeurt er met uw inkomensdocumenten?
U blijft zelf de baas over uw gegevens. U kunt documenten toevoegen en weer verwijderen wanneer u dat wilt. De corporatie kan de gegevens alleen inzien op het moment dat u ook werkelijk een aanbieding bij deze corporatie heeft. Na een jaar verwijderen wij automatisch de documenten om te voorkomen dat er verouderde informatie blijft staan. Ook worden ze weggegooid als u zichzelf (of een ander persoon uit uw huishouden) uitschrijft.

Hoe voeg ik mijn inkomensdocumenten toe?
U kunt per volwassene op uw inschrijving de documenten toevoegen die u heeft gebruikt voor het bepalen van het inkomen. Meer informatie over welke documenten dit moeten zijn en een volledige instructie vindt u op de pagina Inkomenscontrole.

Hulp nodig?
Wij begrijpen dat niet iedereen bekend is met het toevoegen (uploaden) van documenten via een computer of mobiele telefoon. Voor hulp kunt u terecht bij een van de Groninger corporaties.

 

Uitleg ?

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.