Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×

Welkom

Experiment: Meer ruimte voor gezinnen

04 juni 2019


In de gemeente Groningen moeten gezinnen het langst wachten op een geschikte huurwoning. Daar willen de Groningse woningcorporaties en de gemeente Groningen wat aan doen. Daarom voeren we vanaf 1 juli tijdelijk een wijziging door, om meer gezinswoningen beschikbaar te houden voor gezinnen. Tot het einde van dit jaar komen eenpersoonshuishoudens niet meer in aanmerking voor een huis met een minimum woonoppervlakte van 70 m2 en met 3 of meer slaapkamers. Dat kan zowel om een grondgebonden woning als om een appartement of bovenwoning gaan.

 

Deze maatregel geldt niet voor woningzoekenden met een wijkvernieuwingsurgentie en voor zwangere vrouwen vanaf vier maanden zwangerschap.

 

Een huis dat bij u past

De Groningse woningcorporaties hebben de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in het bouwen en renoveren van woningen en appartementen, met 1 of 2 slaapkamers. We zien namelijk al enkele jaren een sterke toename van de groep eenpersoonshuishoudens.

 

Tijdelijke maatregel

Het komende half jaar gaan we bekijken welk effect de maatregel heeft op de doorstroming en de wachttijd onder gezinnen én eenpersoonshuishoudens. Als de maatregel niet het gewenste resultaat heeft, dan gaan we kijken naar andere oplossingen.

 

Heeft u vragen over deze wijzing? Klik hier voor meer informatie of  neem contact op met een van de Groningse woningcorporaties.

Uitleg ?

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.