Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×
Onderwerpen

Welkom

Begrippen


B
Benedenwoning

Een benedenwoning is een gelijkvloerse woning met de voordeur direct aan de straat.

Bovenwoning

Een bovenwoning is een woning met de voordeur direct aan de straat, met een trap naar de verdieping waar de woning gelegen is.

E
Eengezinswoning

Dit is een woning (meestal met twee verdiepingen) met de voordeur op de begane grond, doorgaans in een rij naast elkaar, vaak met tuin en zonder bovenburen.

Energielabel

Het energielabel geeft weer hoe goed een woning is aangepast op het besparen van energie, bijvoorbeeld door isolatie of dubbel glas. Klasse A betekent dat de woning energiezuinig is. Klasse G geeft aan dat de woning weinig mogelijkheden geeft om energie te besparen.

G
Galerijwoning

Een galerijwoning is een gelijkvloerse woning met de voordeur aan een galerij.

H
Huishouden

Een huishouden is een alleenstaande of meerpersoonshuishouden, al dan niet met kinderen, die een duurzaam gemeenschappelijke huishouding voeren of willen gaan voeren.

J
Jongerenwoning

Een jongerenwoning is een zelfstandige woning die bestemd is voor jongeren. U kunt alleen op een jongerenwoning reageren als u maximaal 26 jaar bent, tenzij een andere maximumleeftijd staat vermeld in de woningadvertentie.

M
Maisonnette

Een maisonnette is een ongelijkvloerse woning met minimaal twee verdiepingen.

P
Portiekwoning

Een portiekwoning heeft een gezamenlijke toegangsdeur tot het portiek. De voordeur van de woning bevindt zich in het portiek. Veelal is er geen lift aanwezig en is de woning via een gezamenlijke trappenhuis bereikbaar.

R
Reageren

Door te reageren op een woning geeft u aan dat u voor de woning in aanmerking wilt komen.

S
Seniorenwoning

Een seniorenwoning is een woning voor mensen vanaf een bepaalde leeftijd. De minimale leeftijd kan verschillen per woning en per corporatie. Deze woningen liggen meestal op de begane grond of eerste verdieping, of zijn bereikbaar met een lift.

Slaagkans

Als u bent ingelogd, ziet u bij iedere woningadvertentie uw persoonlijke slaagkans: zeer hoog, hoog, gemiddeld, laag of zeer laag. Deze slaagkans laat zien hoeveel kans u maakt op de betreffende woning.Bij de slaagkans wordt uw aantal punten vergeleken met andere woningzoekenden die op de woning kunnen reageren. Bij de berekening van de slaagkans houden we rekening met de populariteit van soortgelijke woningen en de hoeveelheid weigeringen op vergelijkbare woningen in het afgelopen jaar.

Sociale huur

Sociale huurwoningen hebben een maximale rekenhuur van € 720,42 (prijspeil 2019).

V
Vrijesectorhuur

Vrijesectorwoningen hebben een huurprijs hoger dan € 720,42 (prijspeil 2019).

W
WoningNet

WoningNet is de organisatie die het systeem voor woonruimteverdeling in Groningen onderhoudt. WoningNet zorgt ervoor dat woningcorporaties hun vrijkomende woningen kunnen publiceren en dat woningzoekenden op deze woningen kunnen reageren. WoningNet is niet betrokken bij het opstellen van regelgeving. Ook voert WoningNet geen huurzaken uit. Een woningcorporatie is zelf verantwoordelijk voor bijvoorbeeld het toewijzen van een woning, het tekenen van huurcontracten en het onderhoud van een woning. Vragen van woningzoekenden over bijvoorbeeld inschrijvingen of betalingen worden niet beantwoord door WoningNet. Hiervoor kunt u contact opnemen met een van de Groninger corporaties.

Uitleg ?

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.