Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×
Onderwerpen

Welkom

Aanbodsysteem


In Groningen worden woningen verdeeld via een aanbodsysteem. Dit betekent dat iedereen zelf kan reageren op beschikbare woningen die aansluiten bij de persoonlijke woonwensen en uw inkomen.

De woningen die nu te huur zijn, staan bij Woningaanbod. Daar kunnen woningzoekenden die staan ingeschreven bij WoningNet op het aanbod reageren die passen bij uw inkomen.

Als de reactietermijn is verstreken, worden de reacties op volgorde gezet. Iedereen die gereageerd heeft, krijgt een rangnummer toegekend. Hierbij geldt: hoe meer punten iemand heeft gespaard, hoe hoger het rangnummer is. Als iemand beschikt over een wijkvernieuwingsurgentie of rolstoelindicatie, zal het resultaat in veel gevallen nog beter zijn.

De woningzoekende met het gunstigste rangnummer krijgt de woning aangeboden. Wordt de woning geweigerd, dan gaat de aanbieding naar de eerstvolgende kandidaat. Heeft u bij meerdere woningen het gunstigste rangnummer, dan ontvangt u ook meerdere aanbiedingen tegelijk.

Nadat een woning langs de kandidaten met rangnummer 1 t/m 5 is geweest, kan de corporatie de woning intrekken. De woning wordt dan op een andere manier aangeboden. Een corporatie kan hiervoor kiezen om bijvoorbeeld te voorkomen dat een woning leegstaat.

Uitleg ?

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.